28 NOV | Infoavond Landbouwconferentie Dornach - Gent

infoavond dornachElk jaar vindt in Dornach (Goetheanum –Zwitserland nabij Basel) een internationale conferentie rond biodynamische landbouw plaats. Er staat telkens één thema centraal dat op verschillende manieren belicht wordt, dit jaar is dat 'de preparaten'.
Meestal is dit inhoudelijk een zeer inspirerende en verrijkende bijeenkomst, en bovendien zijn de plaats en het publiek zeer uniek. Allemaal BD-boeren die het erf verlaten en elkaar daar ontmoeten, studenten vanuit verschillende landen, maar ook betrokken onderzoekers, adviseurs etc.

Landwijzer faciliteert de mogelijkheid om samen naar Dornach te reizen voor deze unieke conferentie. Niet alleen om verdieping in de biodynamische landbouw mogelijk te maken, maar vooral ook om ervaringen en gedachten met elkaar te kunnen delen.

Lees meer: 28 NOV | Infoavond Landbouwconferentie Dornach - Gent

NOV-FEBR | De BD-landbouwcursus lezen en toepassen

BDlandbouwcursusDe basis voor de biodynamische landbouw werd gelegd toen Rudolf Steiner in 1924 voor boeren lezingen gaf over antroposofische, geesteswetenschappelijke gezichtspunten voor de landbouw. Deze landbouwcursus was zowel diep spiritueel als heel praktisch. Deze winter willen de BD-vereniging, Kraaybeekerhof en Landwijzer de bron van inspiratie die de Landbouwcursus nog steeds is, opnieuw ontsluiten.

Met de acht voordrachten van “de landbouwcursus” reikte Rudolf Steiner de verontruste boeren van zijn tijd nieuwe inzichten aan. Hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is, hoe de plantengroei beter begrepen kan worden door de hele kosmos erbij te betrekken, waarom de bemesting vooral om het verzorgen van het leven in de bodem gaat, en nog veel meer. 

Lees meer: NOV-FEBR | De BD-landbouwcursus lezen en toepassen

DEC-FEBR | Cursus Biologische Gewasbescherming in Gent én in Antwerpen

Cursus geldig voor het behalen van de fytolicentie P2

Landwijzer organiseert in samenwerking met BioForum en de praktijkcentra een cursus “Biologische gewasbescherming”. Een boeiende opleiding, die grondig ingaat op alle aspecten van de biologische gewasbescherming, met inbegrip van preventie en functionele agro-biodiversiteit. Deze cursus beantwoordt aan alle wettelijke vereisten van de P2-opleiding, en bereidt de deelnemers voor op het behalen van de licentie.

Lees meer: DEC-FEBR | Cursus Biologische Gewasbescherming in Gent én in Antwerpen