28 NOV | Infoavond Landbouwconferentie Dornach - Gent

infoavond dornachElk jaar vindt in Dornach (Goetheanum –Zwitserland nabij Basel) een internationale conferentie rond biodynamische landbouw plaats. Er staat telkens één thema centraal dat op verschillende manieren belicht wordt, dit jaar is dat 'de preparaten'.
Meestal is dit inhoudelijk een zeer inspirerende en verrijkende bijeenkomst, en bovendien zijn de plaats en het publiek zeer uniek. Allemaal BD-boeren die het erf verlaten en elkaar daar ontmoeten, studenten vanuit verschillende landen, maar ook betrokken onderzoekers, adviseurs etc.

Landwijzer faciliteert de mogelijkheid om samen naar Dornach te reizen voor deze unieke conferentie. Niet alleen om verdieping in de biodynamische landbouw mogelijk te maken, maar vooral ook om ervaringen en gedachten met elkaar te kunnen delen.

De preparaten zijn een heel specifiek thema binnen de BD-landbouw. Wie iets met BD wil, kan er niet omheen om ook te onderzoeken wat de preparaten voor zijn/haar bedrijf (kunnen) betekenen en welke verhouding hij/zij er zelf mee heeft. Stof tot denken en om over uit te wisselen, ook over bedrijven en grenzen heen.
Op 28 november komen we om 19u samen in de Landpoort in Gent (Kasteellaan 435) om wat meer zicht te geven op de conferentie, een stukje achtergrond te schetsen, en ook praktisch info mee te geven. Op basis van die info kan je beslissen of je meegaat. In eerste instantie is dit aanbod gericht naar (startende) boeren maar ook andere geïnteresseerden kunnen aansluiten.
Aanmelden voor de info-avond kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Download hier het programma van de conferentie.
Meer info vind je ook op: http://www.sektion-landwirtschaft.org/en/home/home/