Project BD-beroepsontwikkeling breidt uit in Vlaanderen


CT-PosterHet BD-beroepsontwikkelingsproject biedt al meer dan 20 jaar begeleiding aan beroepsleden van de Nederlands-Vlaamse BD-Vereniging.
Bedrijven waarvan de vaste medewerkers beroepslid zijn van de vereniging, kunnen dankzij hun lidmaatschap zonder extra kosten beroep doen op individuele bedrijfscoaching, lid worden van een begeleide intervisiegroep met collega's, deelnemen aan een thematische verdiepingsgroep of meedoen met de Collegiale Toetsing voor BD-bedrijven. In elk van deze activiteiten staat de samenhang en wisselwerking tussen persoonlijke ontwikkeling – beroepsontwikkeling – bedrijfsontwikkeling centraal. De begeleiding gebeurt door een 25-tal getrainde begeleiders die overal in Nederland en Vlaanderen groepen en bedrijven begeleiden en ook zelf 3 x per jaar samen komen voor uitwisseling en verdere ontwikkeling.

Recent zijn naast de 3 bestaande Vlaamse begeleiders 3 nieuwe begeleiders ingestapt in het project. Zij lopen de komende tijd mee in het project en bereiden zich voor om nieuwe bedrijven en groepen in Vlaanderen te begeleiden.

Met ingang van 2018 is tevens, na een aantal jaren experimenteren, de Collegiale Toetsing vernieuwd en in een vastere vorm gegoten. Daarbij wordt in een groep van een 4-tal bedrijven gewerkt met een participatief garantie systeem, aanvullend op de officiële controle. Boeren spiegelen er elkaar in de ontwikkeling van hun bedrijfsvoering en voelen zich gesteund en gewaardeerd bij de vele extra inspanningen die ze doen bovenop de louter wettelijke of via het lastenboek vastgelegde normen. Tweejaarlijks wordt hetzelfde bedrijf bezocht en worden de ontwikkelingen van het hele bedrijf in beeld gebracht. Daarbij wordt ook telkens een engagement aangegaan rond een aantal verbeterpunten voor de komende 2 jaar. Vanaf nu wordt dat ook mooi in beeld gebracht op een bedrijfseigen poster.

Alle info ivm lidmaatschap & deelname vind je hier.
Voor opgave als geïnteresseerde om deel te nemen aan het BD-beroepsontwikkelingsproject, contacteer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.