Open Lesdag op de BoerenCompagnie: een dag om het leertraject te ervaren

Op een info-avond bedankte één van de deelnemers ons voor alle info. Ze vond het wel veel info, en wat ze miste was een levendig  beeld van de opleiding, de praktijk, de docenten, misschien een getuigenis van een paar cursisten.
Net dàt proberen we op een open lesdag ervaarbaar te maken.
Elke keer opnieuw zijn cursisten echt enthousiast, als we hen vragen iets over hun Landwijzerervaring aan kandidaat-cursisten te komen vertellen. De eerlijkste en beste reclame!

In Leuven klonken op 26 mei op de BoerenCompagnie een aantal inspirerende verhalen, open getuigenissen, uitdagende vragen rond het kringloopdenken in de landbouw in een proefles van hoofddocent Wim Govaerts

Op zo’n dag lukt het om kandidaten te laten proeven van de ambiance en energie die ontstaat in het samen op pad gaan vanuit gedurfde en bewuste levenskeuzes.

Het enthousiasme van de deelnemers, de landelijke setting, de boeren met hun drukke voorjaarsagenda geven me goesting om er snel aan te beginnen.

een deelnemer

Zaterdag 23 juni is er nog een Open lesdag op ‘t Schaaphof in Landegem bij Gent. Interesse? Schrijf je hier nog in. 

Zo beschreef een deelnemer en kandidaat-cursist de Open lesdag: 

Zaterdagmiddag Leuven:
Op een zucht van de zaterdagse stadsdrukte in een stuk glooiend Hagelands landschap op de boerenCompagnie: de bakermat van het CSA-boeren in Vlaanderen.
Ineke geeft ons langs de telefoon nog de juiste locatie door.
Kinderen tussen de aardbeien, tractors en machines langs de landweg, een mesthoop tegen de bosrand, velden opgedeeld in rijen, tunnels met diverse groenten, …
Een geïmproviseerd klaslokaal in de tomatentunnel van boer Brecht; een schoolbord wordt opgehangen, boomrollen aangedragen.
Een tiental nieuwsgierigen met heel uiteenlopende achtergronden.
Ineke licht het leertraject toe.
Boer Brecht verhaalt het ontstaan van de Boerencompagnie waar hij deel van uit maakt, moet dan voort om de coloradokever op de aardappelen te bestrijden.
Met een verse spadesteek Luzerne illustreert lesgever Wim zijn verhaal over samenhang van plantkunde-chemie-geschiedenis.
3 studenten vertellen hun persoonlijk verhaal; hun dromen, de lessen, het belang van de groep, de stagebedrijven,… .
Aardbeien van het stagebedrijf ‘Eikelenhof’.
Het enthousiasme van de deelnemers, de landelijke setting, de boeren met hun drukke voorjaarsagenda geven me goesting om er snel aan te beginnen.

Zaterdagavond 6 uur: we lopen onder de kersenbomen van boer Tom, door de historische abdij van Park nog even naar de koeienweide waar boerin Ine nog in de weer is met een weerbarstige melkmachine.

Wim

Naar het overzicht Nieuwsbrief juni 2018