Verslag Landwijzers Zomerfeest

Op zaterdag 30 juni 2018 vierden we ons 21-jarig bestaan.

Sinds de start in september 1997 vonden zo’n 150 boeren via Landwijzer hun weg naar de professionele biolandbouw. Dat werd gevierd samen met een 100-tal boeren, (ex-)cursisten en sympathisanten op bioboerderij De Zonnekouter in Machelen. En een feest is het geworden!

In de namiddag vonden de eerste Farmlandgames plaats: een eigen variant op de highlandgames waar boerderijen het tegen elkaar konden opnemen. De ploegen konden zich onderscheiden in de proeven zoals schaapherderen, strobaalwerpen en puzzels oplossen. Zelfoogstboerderij Oogstgoed toonde zich het meest complete team en werd de winnaar van de eerste Farmlandgames.

Gedurende de hele dag kon iedereen het nieuwe landwijzerlogo laten zeefdrukken op een zelf meegenomen kledingstuk. Het ijsjeskraam van bioboerderij Dubbel Doel zorgde voor de welgekomen verfrissing. 

Onder de mooie tent van Stretch Concepts was het ’s avonds aanschuiven voor het heerlijke biobuffet van Cruydt. Samen bliezen we feestelijk 21 kaarsjes uit en werd de taart aangesneden voor het dessert. Het live-optreden van Nomad Swing betekende de start van het avondprogramma. De langblijvers konden zich laten uitzakken bij het kampvuur of hun voeten het werken laten doen op het dansfeest in de schuur.

De gastvrijheid van De Zonnekouter en de hartelijke ontmoeting tussen boeren, vrienden, recente en oud-cursisten zorgden voor een geslaagde editie van ons zomerfeest.

We bedanken iedereen die aanwezig was en hopen dit één van de komende jaren nog eens over te kunnen doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!