Sector-agenda

Het meest uitgebreide overzicht van activiteiten, vormingen, cursussen, studiedagen e.a. in de sector, vind je in de agenda van sectororganisatie Bioforum (Bioforum) en de agenda van het Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT).

Hier vind je enkele cursussen, studiedagen en inhoudelijke activiteiten die wij in de kijker willen zetten, omdat ze nauw aansluiten bij de Landwijzer-werking en -visie. 

Heb jij een inhoudelijke activiteit rond biologische of biodynamische landbouw aan te kondigen? Mail je aankondiging naar webmaster@landwijzer.be en we bekijken of we het kunnen opnemen op de website en in onze nieuwsbrief.

In oktober 2019 is iedereen – volwassenen en kinderen – weer welkom om te komen Toekomst Zaaien bij acht biodynamische boerderijen in Nederland en Vlaanderen. In een lange rij lopen de zaaiers over de akker en strooien het zaad in bogen voor zich uit.

Op zondag 13 en maandag 14 oktober 2019 vindt BioXpo VitaSana plaats in Brussels Expo. BioXpo VitaSana is dé vakbeurs voor de gehele bio- en duurzaamheidssector in samenwerking met BioForum Vlaanderen, BioWallonie, Naredi en tal van andere organisaties uit de sector.

In opdracht van het Departement Landbouw en Visserij schreef De Groene Cirkel een een brochure over
kleinschalige, biologische vleeskippenteelt. Op 15 oktober is er een interactief voorstellingsmoment.

Op 23 oktober organiseert ILVO de studiedag 'Agroforestry in Vlaanderen: Kennis en tools na vijf jaar onderzoek en praktijkwerking'. Nu zowel het VLAIO onderzoeksproject als het Europese project AFINET afgesloten worden, is het tijd voor een samenvatting en een tussentijdse conclusie.

Op 10 november vindt Ecolopis plaats in het Kaaitheater in Brussel. Ecopolis is het jaarlijks rendez-vous voor wie begaan is met een duurzame toekomst. Ruben Segers (Kollebloem, Vlaamse Ardennen), Ine Craenhals (Boerencompagnie, Leuven), Laurence Claerhout (Vanier, Gent) en Tijs Boelens (Groentelaar, Pajottenland) gaan in gesprek over de kracht van voedende landbouw.

Op donderdag 14 november geeft dr. prof. Maria Groot een masterclass fytotherapie op de Hooibeekhoeve in Geel.

Ben je een boer (in spe) met interesse in een agro-ecologische toekomst voor je landbouwbedrijf? Hoe vind je grond en middelen om een duurzaam landbouwbedrijf op te starten, uit te breiden of door te geven aan de volgende generatie? De Landgenoten en CSA-netwerk nodigen je uit op deze studiedag. Ga naar huis met concrete tips en krijg een duidelijk inzicht in de grondproblematiek én in de mogelijke oplossingen. Op vrijdag 13 december in Antwerpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!