Sector-agenda

Het meest uitgebreide overzicht van activiteiten, vormingen, cursussen, studiedagen e.a. in de sector, vind je in de agenda van sectororganisatie Bioforum (Bioforum) en de agenda van het Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT).

Hier vind je enkele cursussen, studiedagen en inhoudelijke activiteiten die wij in de kijker willen zetten, omdat ze nauw aansluiten bij de Landwijzer-werking en -visie. 

Heb jij een inhoudelijke activiteit rond biologische of biodynamische landbouw aan te kondigen? Mail je aankondiging naar webmaster@landwijzer.be en we bekijken of we het kunnen opnemen op de website en in onze nieuwsbrief.

Als in de landbouw de mensen, dieren, planten en de bodem - kortom alles - een plaats heeft die bij hen past, dan kun je spreken van inclusieve landbouw. Hoe komen we naar een inclusieve landbouw die betekenis biedt, mensen weer laat ‘aarden’ , gezonde voeding voortbrengt, biodiversiteit creëert en volop werkgelegenheid genereert? Financieel geograaf Ewald Engelen en biologisch akkerbouwer Meino Smit reflecteren als hoofdsprekers op dit thema hoe die landbouw van de toekomst er uit zou kunnen zien.

Tijdens de week van 10 februari kan je je gedurende vijf dagen terugtrekken in het boerderij-atelier,
om er samen met een groep biologische telers machines (om) te bouwen voor het volgende seizoen!

Wil je kennis en ervaring delen met andere CSA boeren en tuinders? De jaarlijkse CSA-conferentie, die afwisselend in Vlaanderen en Nederland doorgaat, wordt deze winter door het dit jaar nieuw opgerichte Nederlandse CSA-Netwerk georganiseerd op 11 & 12 januari 2020.

In samenwerking met het BD-beroepsontwikkelingsproject van de Nederlands-Vlaamse Biodynamische Vereniging starten ook in Vlaanderen twee intervisiegroepen voor boeren en boerinnen die hun beroepsontwikkeling willen verdiepen: 1 groep in de regio Antwerpen–Limburg-Vlaams-Brabant en 1 groep in de regio Oost- en West-Vlaanderen.

Net als vorig jaar zet KU Leuven, samen met Landwijzer, De Landgenoten en CSA-netwerk nieuwe landbouwers in de schijnwerper. Deze wedstrijd gaat op zoek naar projecten die via hun bedrijfsmodel de verschillende barrières, waarmee starters te maken krijgen, op een innovatieve manier aanpakken. Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!